Het behandelen van een likdoorn

Likdoorns Iedereen heeft waarschijnlijk al eens een likdoorn gehad, erg pijnlijk en vervelend. Een likdoorn wordt ook wel een eksteroog genoemd en ontstaat doordat er langdurig een plaatselijke wrijving en druk op een verhard deel van je voet. De likdoorn gaat op den duur druk uitoefenen op je zenuwuiteinden waardoor deze erg pijnlijk kan zijn. Likdoorns kunnen zowel voorkomen op je hiel als op je tenen. Vooral als je vaak hoge hakken draagt kunnen likdoorns op je tenen ontstaan, je schoen knelt dan aan de zijkanten van je tenen.

Een likdoorn kun je verwijderen door het hoornmateriaal te verwijderen van waaruit de likdoorn is opgebouwd. Je kunt dit doen door deze los te weken met een salicylzuurhoudende zalf op een pleister.  Je kunt deze pleisters halen bij een drogist of een apotheek. Als je deze pleister een tijd er op hebt late zitten kun je de likdoorn er af schaven met een klein en scherp mesje. Hier zijn ook speciale mesjes voor verkrijgbaar waardoor je de likdoorn min of meer weg kunt lepelen. Ook de pedicure kan je hierbij helpen.

Als je eens een likdoorn hebt gehad op een bepaalde plek dien je eigenlijk te leren van je fout. Dat je op die plek een likdoorn hebt gehad betekend eigenlijk dat die plek teveel belast wordt, een simpele aanpassing van je schoenen zoals bijvoorbeeld een steunzoontje kunnen al een hoop verschil maken. Indien er toch altijd op dezelfde plek likdoorns blijven terugkomen en je al allerlei verschillende schonen geprobeerd hebt kun je het beste een orthopedisch chirurg inschakelen.

Te kleine schoenen zijn een grote veroorzaker van likdoorns, zorg er dus voor dat je schoenen goed passen en nergens knellen. Wissel regelmatig je schoenen af en draag niet iedere dag hetzelfde paar, daarnaast helpen iedere dag schone sokken ook tegen likdoorns. Mocht je er zelf niet uitkomen, ga dan naar een pedicure voor advies.

Posts created 15

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven